Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 41g
Kolhydrater: 46g
Kyckling med pumpa och linser lagas enkelt på plåt i ugnen. Passar perfekt i matlådan.
Sätt ugnen på 200°. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan. Strö på 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg lök och pumpa bredvid kycklingfiléerna. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, vänd gärna pumpabitarna någon gång under tiden.
Häll av linserna genom ett durkslag. Strö ut dem på plåten. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga ytterligare ca 5 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 70°.
Skiva peperonin och blanda med crème fraichen. Servera till kycklingen med pumpa och linser.
Recept av Charlotte Jenkinson