Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med pumpa och linser

Kyckling med pumpa och linser lagas enkelt på plåt i ugnen. Passar perfekt i matlådan. 

Kyckling med pumpa och linserKyckling med pumpa och linserKyckling med pumpa och linser
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 1gul lök
  • 600 gbutternutpumpa
  • 1 burkröda linser- kokta (400 g)
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 100 gpeperoni- i lag
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 1,5 mskrapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan. Strö på 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg lök och pumpa bredvid kycklingfiléerna. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, vänd gärna pumpabitarna någon gång under tiden.

  3. Häll av linserna genom ett durkslag. Strö ut dem på plåten. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga ytterligare ca 5 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 70°.

  4. Skiva peperonin och blanda med crème fraichen. Servera till kycklingen med pumpa och linser.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson