Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med nötter och aprikoser

Kyckling med nötter och aprikoser är mustigt och gott. Kycklingklubborna kan bytas ut mot kycklinglår eller kycklingben.

Kyckling med nötter och aprikoserKyckling med nötter och aprikoserKyckling med nötter och aprikoser
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gschalottenlök
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 dlaprikoser- torkade
  • 1kanelstång
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1 krukapersilja
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 3 dlvatten
  • 100 gvalnötskärnor

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Krydda kyckling­klubborna med salt och peppar. Bryn dem gyllenbruna i en gryta, ca 10 min. Ta upp dem på ett fat.

  2. Skala och halvera löken. Skala vitlöken. Fräs löken i smör i grytan ca 3 min. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 1 minut. Blanda i vitlöksklyftor, aprikoser, kanelstång, ­chiliflakes och persilja. Lägg i kycklingklubborna. Häll på vin och vatten. Koka upp och sjud grytan under lock ca 20 min, tills kycklingen är genomkokt.

  3. Mosa nötterna grovt i en mortel. Blanda dem i grytan och sjud ­ytterligare ca 5 min. Servera ­kycklinggrytan med bröd.

Vad tyckte du om receptet?