Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 41g
Kolhydrater: 0g
Dryga ut med paprika, purjolök och broccoli eller andra rotfrukter som du har hemma.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken. Lägg morötter och vitlök i en ugnssäker form och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Skär kycklingfiléerna i två bitar vardera. Krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen i morötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Pressa saften ur halva citronen och skär den andra halvan i skivor. Lägg citronskivorna på kycklingen och häll över saften. Repa bladen från timjanen och strö över.
Tillaga ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur.
Sås: Hacka timjanen, blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen med morötter, couscous och sås.