Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med morötter och vitlök

Dryga ut med paprika, purjolök och broccoli eller andra rotfrukter som du har hemma.

Kyckling med morötter och vitlökKyckling med morötter och vitlökKyckling med morötter och vitlök
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (à 125 g)
  • 500 gmorötter
  • 5vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1citron
  • 0,5 krukatimjan

Sås

  • 0,5 krukatimjan
  • 2 dlmatyoghurt
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 3 dlcouscous

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken. Lägg morötter och vitlök i en ugnssäker form och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skär kycklingfiléerna i två bitar vardera. Krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen i morötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Pressa saften ur halva citronen och skär den andra halvan i skivor. Lägg citron­skivorna på kycklingen och häll över saften. Repa bladen från timjanen och strö över.

  3. Tillaga ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur.

  4. Sås: Hacka timjanen, blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar.

  5. Servera kycklingen med morötter, couscous och sås.

Vad tyckte du om receptet?