Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med mango & serranoskinka i ugn

Kyckling med mango & serranoskinka i ugnKyckling med mango & serranoskinka i ugnKyckling med mango & serranoskinka i ugn
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1,4 kgkycklingbröstfilé
  • 250 gserranoskinka
  • 2 strödlökar
  • 500 gmango- tärnad (använd gärna fryst mango men låt den i så fall tina innan)

Sojamarinad:

  • 1,5 dljapansk soja
  • 4 mskhonung- flytande
  • 4 stlime- finrivet skal och pressad saft
  • 4 storavitlöksklyftor
  • 4 tskdijonsenap
  • salt
  • peppar

Till garnering:

  • koriander- färsk

Gör så här

  1. Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Vira in varje i serranoskinka. Lägg dem i två smorda, ugnsfasta formar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Fördela rödlök och mango ovanpå kycklingen.

  2. Blanda soja, honung, limeskal, pressad lime, pressad vitlök, dijonsenap, salt och peppar till en marinad. Häll marinaden över kycklingen och stek i ugn i 225 grader i 20–25 minuter.

  3. Garnera med färsk koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök