Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingen får steka i ugnen tillsammans med vitlök och färska fikon. Maitre d'hotel smör är en klassisk blandning av smör, persilja, vitlök och citronsaft.
Smör: Vispa upp smöret i en bunke cirka 1 minut, använd elvisp. Vispa i citronsaften. Blanda i vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Låt smöret stå kallt i cirka 20 minuter. Dela smöret i sex lika stora delar.
Skala steklöken. Dela vitlöken i klyftor.
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingarna ut- och invändigt med salt och lägg dem tillsammans med vitlöksklyftorna i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Fyll kycklingarna med steklöken och en bit av smöret. Bind dem med steksnöre.
Lyft skinnet på kycklingbröstet och fördela en bit av smöret under skinnet på varje kyckling. Toppa kycklingarna med resten av smöret och sätt långpannan i nedre delen av ugnen. Stek kycklingarna 60 minuter, eller tills de är helt klara. Vänd kycklingarna och ös dem med smörskyn som bildas, 2-3 gånger under stektiden. Dela fikonen och låt dem steka med de sista 20 minuterna.
Låt kycklingarna vila i cirka 10 minuter. Lägg upp dem på ett fat. Ös med skyn och lägg fikon och vitlök runtom. Toppa med flingsalt och färska örter. Tranchera gärna vid bordet.
En fräsch grönsallad är gott att servera till.
Recept från Mitt kök