Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 36g
Kolhydrater: 42g
Det går lika bra att använda hel kycklingfilé, som man skivar tunt på längden.
Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Strimla rödkålen. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fräs rödkålen i 1 1/2 msk olja ca 3 min. Blanda ner äpplen, vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fräs ytterligare ca 3 min.
Pensla kycklingen med 1/2 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek kycklingen i grill- eller stekpanna.
Kärna ur och gröp ur avokadon och skär fruktköttet i bitar. Grovhacka nötterna. Blanda ner avokado och nötter i salladen och servera med kyckling och potatis.