Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med ljummen linssallad

Recept på kyckling med ljummen linssallad. Belugalinserna ska koka ca 20 minuter för att bli lagom mjuka men ändå ha kvar sitt tuggmotstånd.

Kyckling med ljummen linssallad
Kyckling med ljummen linssallad
Kyckling med ljummen linssallad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 2 dlbelugalinser
  • 250 gtomater- i olika färger
  • 200 gfetaost
  • 150 gspenat
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 3 mskvatten

Gör så här

  1. Koka linserna i 4 dl vatten och 1 tsk salt ca 20 min.

  2. Skär kycklingen i bitar, ca 4 x 4 cm. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek runt om i 1 msk olja ca 10 min, tills innertemperaturen är 70°. Häll över 3 msk vinäger och 3 msk vatten. Koka upp.

  3. Halvera tomaterna. Skär feta­osten i bitar. Fräs spenaten i en stekpanna ca 30 sekunder. Tillsätt tomater, linser och fetaost. ­Servera till kycklingen.

Vad tyckte du om receptet?

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!