Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med honungsglaze

Gnid in kycklingen med golden rub och pensla på en underbar honungsglaze. Servera med pico de gallo, Mexikos nationalsås med färgerna grön, röd och vit, precis som nationens flagga.

Kyckling med honungsglaze
Kyckling med honungsglaze
Kyckling med honungsglaze
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Grillad kyckling

  • 1kyckling- stor gårdskyckling
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja

Golden rub

  • 4 msksalt
  • 2 mskgurkmeja
  • 1 tskcajennepeppar
  • 2 tskvitlök- hackad, torkad
  • 2 tsktimjan- torkad
  • 2 tskcitronpeppar
  • 1 tskströsocker

Honey glaze

  • 0,5 tsksvartpeppar- malen
  • 4 mskhonung- flytande
  • 3 mskmajsolja
  • 2 mskvit balsamvinäger
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 0,51jalapeño- finhackad

Pico de gallo

  • 4tomater
  • 1gul lök
  • 2röda chili- spansk peppar
  • 1 tskancho chili- hackad, eller chiliflakes
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5paprika
  • 1 krukakoriander
  • 2 mskolivolja
  • 1lime- saften

Guacamole

  • 2avokador
  • 2 mskrödlök- hackad
  • 1tomat
  • 1salladslök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1lime- saften
  • 2 mskkoriander- eller bladpersilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar- malen

Black beans

  • 1rödlök
  • 12vitlöksklyftor- 1–2
  • 1röd chili- spansk peppar
  • 2 mskrapsolja- eller olivolja
  • 400 gsvarta bönor- kokta
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • persilja- eller koriander, hackad

Tillbehör

  • 1 påsenachos
  • avokado- grillad
  • lime- grillad
  • 1 tskhonung

Gör så här

  1. Golden rub: blanda alla ingredienser till rubben

  2. Honey glaze: Blanda alla ingredienser och koka upp, dra av från värmen och låt svalna (kan förvaras i kylen och tas fram några timmar innan användning).

  3. Grillad kyckling: Gnid in rubben i kycklingen och låt den stå i 20 minuter.

  4. Droppa över olja. Grilla över indirekt värme, grillen ska hålla cirka 115–120 grader. Grilla i cirka 3 ½ timme tills kycklingen har en innertemperatur på cirka 75 grader. Om du vill ha ett krispigare skinn kan du dela kycklingen på mitten och grilla med skinnsidan på direkt värme tills kycklingen fått fin färg.

  5. Pensla på glazen på kycklingen. Grilla i ett par minuter och pensla på ytterligare en gång. Håll koll på kycklingen så att inte glazen bränns fast. Om det blir glaze över servera den i en skål bredvid.

  6. Pico de gallo: Dela tomaterna i klyftor och kärna ur. Skär tomatfiléerna i små bitar och lägg i en skål. Skala och hacka löken, anchon, vitlöken, paprikan och koriandern. Lägg allt i skålen och blanda med olivolja och limesaft.

  7. Guacamole: Skala, kärna ur och mosa avokadon. Blanda ner den hackade rödlöken. Skär tomaten i fyra klyftor. Kärna ur klyftorna och skär dem i små tärningar.

  8. Strimla salladslöken och hacka vitlöken fint.

  9. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  10. Black beans: Skala och hacka rödlöken, vitlöken och chilin. Fräs allt i oljan och lägg i bönorna mot slutet. Salta och peppra. Strö över hackad persilja eller koriander.

  11. Servering: Dela avokadon på mitten och pensla med olja på snittytan och lägg på grillen. Pensla limen med honung och grilla hastigt. Servera med kyckling, tomatröra, guacamole, black beans och nachos.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök