Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kyckling med citron och mangosalsa

Kyckling är lätt att grilla och här är en perfekt rätt både till vardag och fest. Receptet ger en härlig kyckling som blir både saftig och smakrik och gör sig alldeles utmärkt på grillen. Kycklingen får smak av citron och serveras med en fräsch mangosalsa med koriander och chili. Att grilla kyckling är enkelt och resultatet blir fantastiskt gott.

Grillad kyckling med citron och mangosalsaGrillad kyckling med citron och mangosalsaGrillad kyckling med citron och mangosalsa
Foto: Eva Hilldén Smith

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 0,5 dlglaze- se recept nedan
  • 2citroner- ekologiska

Glaze

  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili
  • 1 dlhoisinsås
  • 1 dlsirap- mörk
  • 2 msksoja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskchipotle chili pasta
  • svartpeppar

Mangosalsa

  • 2 pktmango- fryst i bitar
  • 1avokado
  • 3salladslökar
  • 0,51röd chili
  • 1lime
  • 1 msksesamolja
  • 1 tskråsocker
  • 1 mskfisksås
  • 1koriander

Gör så här

  1. Glaze: Hacka vitlök och chilipeppar fint och lägg den i en kastrull med resten av ingredienserna. Låt koka upp och puttra i cirka 5 minuter. Häll upp glazen på en burk.

  2. Mangosalsa: Skär avokadon i bitar, skiva salladslöken tunt och hacka chilin fint. Lägg i en bunke tillsammans med mangobitarna. Blanda i saften av en lime, sesamolja, råsocker och fisksås. Ställ svalt. Vid servering, blanda i hackad koriander.

  3. Pensla kycklingen med glazen på båda sidor och grilla tills de är genomstekta. Pensla även några gånger under tiden med glazen.

  4. Dela citronen och grilla en stund på grillen. Servera den grillade kycklingen med grillad citron och mangosalsa.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Helgrillad fläskfilé - godaste receptet

Recept från Mitt kök