Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med gremolata – snabbaste ossobucon!

Recept på kyckling med gremolata. Ossobuco på färdiggrillad kyckling är italienskt långkok klart på en kvart.

Kyckling med gremolata – snabbaste ossobucon!
Kyckling med gremolata – snabbaste ossobucon!
Kyckling med gremolata – snabbaste ossobucon!
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 5 dltomatsås- färdig
  • 1 dlvitt vin- torrt eller vatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalvia- torkad
  • 1grillad kyckling

Gremolata

  • 1vitlöksklyfta
  • 1citron
  • 2 mskpersilja- finhackad

Tillbehör

  • saffranscouscous

Gör så här

  1. Koka upp tomatsås, vin och salvia i en kastrull.

  2. Skär kycklingen i bitar. Ta eventuellt bort skinnet. Lägg ner kycklingen i såsen och låt den koka 3–4 min.

  3. Gremolata: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och hacka vitlöken. Blanda den med citronskal och persilja. Strö gremolata över kycklingen och servera med saffranscouscous.

Vad tyckte du om receptet?