Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kyckling med gremolata och örtsås. Mät kycklingens innertemperatur med termometer för att den ska bli saftig och god. Välj bladpersilja i knippa i stället för kruka, eftersom den har mer smak.
Sätt ugnen på 150°. Bryn kycklingen i smör tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en långpanna. Stek den mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt kycklingen kallna.
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet. Finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda citronskal, persilja och vitlök. Skär kycklingen i breda skivor och lägg den på ett fat. Strö över gremolatan. Garnera med citronskivor.
Örtsås: Lägg örterna i en hög kanna tillsammans med ägg, skalad vitlök, senap, vinäger och olja. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den sakta uppåt medan den arbetar (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Mixa till en tjock sås. Rör ner yoghurten för hand och krydda med salt.
Servera kycklingen med örtsåsen.