Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med citron och örter

Kyckling hel i ugn fylld med citroner och örter.

Kyckling med citron och örter
Kyckling med citron och örter
Kyckling med citron och örter
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 stgårdskyckling- (1,2-1,4 kg), urtagen och skjöld
  • salt
  • svartpeppar- nymalen
  • 1,5 dlpersilja- färsk ,färsk repad + basilika
  • 4 mskolivolja
  • 1 stcitron
  • 3 strosmarin- färsk ,kvistar
  • 1 dlvitt vin

Gör så här

  1. Dra upp skinnet på bröstsidan och lossa genom att sticka in ett finger på var sida om mitten. Peta in hackade örter. Droppa i lite olivolja.

  2. Gnid kycklingen invändigt med salt. Skölj och dela citronen. Stoppa in citronhalvorna och rosmarinkvistarna i kycklingen.

  3. Bind upp kycklingen ordentligt med bindgarn.

  4. Skär två djupa snitt med en vass kniv i varje kycklinglår, så värmen kan tränga in bättre i köttet.

  5. Använd händerna och gnid in hela kycklingen med olivolja och krydda den utvändigt med generöst med salt och nymalen svartpeppar.

  6. Lägg briketter på sidorna och en aluminiumform i mitten. Häll vin i formen, vänta på glöden, placera kycklingen på gallret över formen. Grilla under lock i cirka 1 timme.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök