Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling hel i ugn fylld med citroner och örter.
Dra upp skinnet på bröstsidan och lossa genom att sticka in ett finger på var sida om mitten. Peta in hackade örter. Droppa i lite olivolja.
Gnid kycklingen invändigt med salt. Skölj och dela citronen. Stoppa in citronhalvorna och rosmarinkvistarna i kycklingen.
Bind upp kycklingen ordentligt med bindgarn.
Skär två djupa snitt med en vass kniv i varje kycklinglår, så värmen kan tränga in bättre i köttet.
Använd händerna och gnid in hela kycklingen med olivolja och krydda den utvändigt med generöst med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg briketter på sidorna och en aluminiumform i mitten. Häll vin i formen, vänta på glöden, placera kycklingen på gallret över formen. Grilla under lock i cirka 1 timme.
Recept från Mitt kök