Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med Bacon och Ajvar Relish

Laga enkel och smakrik kycklingrätt hemma, den håller sig 1-2 dagar i kylväska om du fryser in den innan avfärd.

Kyckling med Bacon och Ajvar Relish
Kyckling med Bacon och Ajvar Relish
Kyckling med Bacon och Ajvar Relish

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 1basilika- i kruka
  • 25 gpersilja
  • 1vitlöksklyfta- eller strån av groddad vitlök
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlajvar relish- mild
  • 2 mskolivolja
  • 140 gbacon

Tillbehör

  • couscous
  • tomatsallad
  • basilikakvistar
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Repa av bladen från basilika och persilja, kör dem tillsammans med vitlöken i en matberedare så att de blir finfördelade.

  2. Sätt ugnen på 225°. Lägg lårfiléerna med insidan upp, salta och peppra. Bred på lite av ajvar relish och lägg på dubbelvikta baconskivor. Strö över det kryddgröna. Rulla ihop och lägg i en oljad ugnsform. Salta, peppra och bred på resterande ajvar relish. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt dem svalna och lägg sedan i en plastform som går bra att frysa i.

  3. Värm upp rätten på triangaköket, servera med couscous och tomatsallad. Garnera med bladpersilja och basilika.

Vad tyckte du om receptet?