Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 14g
Protein: 32g
Kolhydrater: 56g
Kyckling med apelsin och ingefära är god vardagsmat. Färdigstrimlad kyckling är praktiskt. Apelsin, chili och ingefära är smaker som passar fint tillsammans. Kycklingfond kan bytas ut mot 1/2 hönsbuljongtärning.
Lägg kyckling i en skål. Strö över majsstärkelse och chiliflakes och blanda väl.
Skär rödkålen i bitar. Pressa saften ut den ena apelsinen. Skala och skär den andra i bitar. Skala och finriv ingefäran.
Stek kycklingen i 1/2 dl olja i en het panna 2–3 min. Lägg ner kålen och stek ytterligare 2–3 min.
Tillsätt bönor, 2 dl vatten, pressad apelsin, ingefära, kycklingfond och soja. Bräsera under omrörning ca 5 min. Lägg ner apelsinbitarna och krydda med 2 krm salt. Servera med nudlar.