Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med apelsin och ingefära

Kyckling med apelsin och ingefära är god vardagsmat. Färdigstrimlad kyckling är praktiskt. Apelsin, chili och ingefära är smaker som passar fint tillsammans. Kycklingfond kan bytas ut mot 1/2 hönsbuljongtärning.

Kyckling med apelsin och ingefära
Kyckling med apelsin och ingefära
Kyckling med apelsin och ingefära
Kyckling med apelsin och ingefära. Foto: Lina Eriksson/ BMB

Ingredienser

  • 500 gkyckling- strimlad
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 0,51 tskchiliflakes
  • 300 grödkål
  • 2apelsiner
  • 1 bitingefära- (5 cm)
  • 250 gharicots verts
  • 1 mskkycklingfond- konc
  • 1 msksoja- japansk
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 200 gnudlar- gärna glas-

Gör så här

  1. Lägg kyckling i en skål. Strö över majsstärkelse och chiliflakes och blanda väl.

  2. Skär rödkålen i bitar. Pressa saften ut den ena apelsinen. Skala och skär den andra i bitar. Skala och finriv ingefäran.

  3. Stek kycklingen i 1/2 dl olja i en het panna 2–3 min. Lägg ner kålen och stek ytterligare 2–3 min.

  4. Tillsätt bönor, 2 dl vatten, pressad apelsin, ingefära, kycklingfond och soja. Bräsera under omrörning ca 5 min. Lägg ner apelsinbitarna och krydda med 2 krm salt. Servera med nudlar.

Vad tyckte du om receptet?