Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurt

Recept på kyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurt. Marinera gärna kycklingen över natten. Srirachasås kan bytas ut mot sambal oelek.

Kyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurtKyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurtKyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurt
Recept på kyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurt Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor- (ca 1 kilo)
  • 2 dlbasmatiris
  • 2 msksoja- ljus, + 4 msk
  • 1,5 msksrirachasås
  • 3 mskhonung
  • 0,5 msksesamolja
  • 2fänkålsstånd
  • 2apelsiner- gärna blodapelsiner
  • 1 knippasalladslök
  • 3ägg
  • 70 gspenat
  • 2 dlmatyoghurt
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna på ett stort fat och blanda med 2 msk soja.

  2. Stycka kycklingen i ben och lår. Vispa ihop 4 msk soja, sriracha, honung och sesamolja. Blanda marinaden med kycklingen på en plåt. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg fänkålen runt om kycklingen.

  3. Skölj den ena apelsinen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Pressa ut 2 msk saft ur den andra apelsinen. Lägg apelsinskivorna runt om kycklingen och häll över apelsinsaften.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt, 80° innertemperatur.

  5. Ansa och strimla salladslöken. Vispa upp äggen med 2 msk vatten och 2 krm salt. Fräs äggen i 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt ris och salladslök och låt steka 2–3 min. Blanda i spenaten.

  6. Servera kycklingen med riset, fänkål, sky och yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?