Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling korma med blomkål

Recept på kyckling korma med blomkål. Den färdiga kormasåsen innehåller alla goda kryddor. Snabbt och enkelt att bara blanda ner stekt kyckling.

Kyckling korma med blomkålKyckling korma med blomkålKyckling korma med blomkål
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 2 msksmör- + 1 msk
  • 1 förpkormasås- färdig (300 g), systrarna Khanna
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 500 gblomkål- eller blomkålsris
  • 1 krukamynta
  • 4naanbröd- (à 65 g)
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Strimla kycklingen och stek den i 2 msk smör i en stekpanna 3 min. Blanda ner den färdiga kormasåsen och 1 1/2 dl vatten. Låt koka ca 5 min tills kycklingen är genomkokt.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet eller använd färdigrivet blomkålsris.

  3. Fräs lök och vitlök i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt blomkålsris. Låt fräsa ytterligare ca 2 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka myntan (spara hälften till servering) och rör ner den.

  4. Servera korman med blomkålsris, naanbröd, mynta och sallad.

Vad tyckte du om receptet?