Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt kycklingen ugnssteka i en form med fläsk, äpplen och grädde.
Dela kycklingen på längden och krydda med salt och peppar och bryn runt om i smör i stekpanna. Lägg i en form.
Skala löken och koka i cidern i 5 minuter. Fräs fläsket nästan knaprigt i stekpanna.
Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs med fläsket ett par minuter. Lägg fläsk, äpple och lök runt kycklingen.
4 Koka ur stekpannan med cidern som löken kokat i, grädde och fond och låt koka i 5 minuter.
Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av såsen. Koka upp och smaka av med soja, salt och peppar.
Häll såsen över kycklingen och tillaga klart i ugn, 200 grader, cika 15 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Strö över timjan. Servera med rostad potatis och palsternacka.
Recept från Mitt kök