Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i ugnen med äppelsky


Låt kycklingen ugnssteka i en form med fläsk, äpplen och grädde.

Kyckling i ugnen med äppelsky

Kyckling i ugnen med äppelsky

Kyckling i ugnen med äppelsky

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 300 gsmålök
  • 200 gfläsk- rökt i tärningar
  • 2äpplen
  • 2 dläppelcider
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskkycklingfond
  • 1 tskkinesisk soja
  • 1 mskMaizenamjöl- majsstärkelse
  • timjan

Gör så här

  1. Dela kycklingen på längden och krydda med salt och peppar och bryn runt om i smör i stekpanna. Lägg i en form.

  2. Skala löken och koka i cidern i 5 minuter. Fräs fläsket nästan knaprigt i stekpanna.

  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs med fläsket ett par minuter. Lägg fläsk, äpple och lök runt kycklingen.

  4. 4 Koka ur stekpannan med cidern som löken kokat i, grädde och fond och låt koka i 5 minuter.

  5. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och red av såsen. Koka upp och smaka av med soja, salt och peppar.

  6. Häll såsen över kycklingen och tillaga klart i ugn, 200 grader, cika 15 minuter tills innertemperaturen är 70 grader. Strö över timjan. Servera med rostad potatis och palsternacka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök