Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i ugn med karljohanrisotto

Enkel kyckling i ugn. Blötlägg svampen på morgonen. Halverade kycklingar förkortar tillagningstiden. Risotton får klara sig helt själv men blir ändå krämig av ost.

Kyckling i ugn med karljohanrisottoKyckling i ugn med karljohanrisottoKyckling i ugn med karljohanrisotto
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2kycklingar- färska (à ca 1,2 kilo)
  • 2 tsksalt
  • 1 mskbbq-sås
  • 1 mskbbq-sås
  • 1 dlfärska örter- hackade t ex basilika, timjan, salvia
  • 30 gkarljohansvamp- torkad och blötlagd
  • 1 msksmör
  • 4 dlarborioris
  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 200 gparmesan
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade

Tillbehör

  • 500 gbroccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.  Halvera kycklingarna. Lägg delarna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och pensla dem runt om med 1 dl BBQ-sås. Stek ca 35 min eller tills de är helt genomstekta, minst 70° innertemperatur. Pensla med 1 msk BBQ-sås och  strö över örter.

  2. Risotto: Skär svampen i bitar. Fräs den i smör. Häll i ris och fortsätt fräsa en kort stund. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda 15–20 min.

  3. Rör om och riv ner parmesanen. Peppra. Strö över pinjenötter. Servera 1/4 kyckling var med risotto och kokt broccoli.

Vad tyckte du om receptet?