Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 45g
Kolhydrater: 0g
Enkel kyckling i ugn. Blötlägg svampen på morgonen. Halverade kycklingar förkortar tillagningstiden. Risotton får klara sig helt själv men blir ändå krämig av ost.
Sätt ugnen på 200°. Halvera kycklingarna. Lägg delarna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och pensla dem runt om med 1 dl BBQ-sås. Stek ca 35 min eller tills de är helt genomstekta, minst 70° innertemperatur. Pensla med 1 msk BBQ-sås och strö över örter.
Risotto: Skär svampen i bitar. Fräs den i smör. Häll i ris och fortsätt fräsa en kort stund. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt sjuda 15–20 min.
Rör om och riv ner parmesanen. Peppra. Strö över pinjenötter. Servera 1/4 kyckling var med risotto och kokt broccoli.