Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i ugn med butternut och kronärtskocka

Middag snabbt på bordet är särskilt viktigt till vardags. Denna kycklingrätt med butternut och kronärtskocka kan du laga i ugnen - allt på samma plåt. Kycklingben kallas också drumsticks och kan köpas både färska och frysta.

Kyckling i ugn med butternut och kronärtskockaKyckling i ugn med butternut och kronärtskockaKyckling i ugn med butternut och kronärtskocka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 kgkycklingben
  • 2 msksoja- gärna japansk
  • 1butternutpumpa- (ca 1 kilo)
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- (400 g)
  • 1 burkoliver- blandade, (200 g)
  • 100 grucola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklingbenen med soja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och kärna ur butternutpumpan. Skär fruktköttet i bitar. Låt kronärtskockhjärtana rinna av och skär dem i fjärdedelar.

  2. Lägg kycklingben, pumpa, kronärtskockor och oliver på en plåt. Ringla över 2 msk olja och strö över 1 tsk salt.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 250° och tillaga ytterligare 5–10 min, tills kycklingen är genomstekt och pumpan mjuk.

  4. Strö rucola över kyckling och pumpa och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du ha flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.