Fler recept på goda kycklingrätter hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad kyckling i ugn med apelsin och fänkål. Apelsin och fänkål är en av de bästa kombinationerna när frukt ska samsas med mat. Kycklingben tål ugnsstekning bra, hellre för lång tid än för kort, köttet ska gå lätt att lossa från benen.
Sätt ugnen på 220°, gärna varmluft. Stöt fänkålsfrön i en mortel. Blanda hälften av den stötta fänkålen med soja. Skala och pressa i vitlök och tillsätt timjan. Vänd kycklingbenen i blandningen och låt marinera ca 10 min.
Ta kycklingbenen ur marinaden och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Ansa och skiva fänkålen. Skala och skiva löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär halva apelsinen i skivor. Blanda fänkål, lök och apelsinskivor med 1 msk olja. Pressa saften ut den andra apelsinhalvan och blanda med crème fraichen.
Ta formen ur ugnen och strö grönsakerna runtom kycklingen. Häll över crème fraichen. Tillaga ytterligare ca 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, 82° innertemperatur. Servera kycklingen med bulgur eller couscous.
Fler recept på goda kycklingrätter hittar du här: