Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta

Recept på kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta. Grytan passar också bra att servera till couscous, pasta eller ris.

Kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta
Kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta
Kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta
Recept på kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gkycklinglårfilé
  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 burkarkörsbärstomater- (à 400 g)
  • 1 burktapenade- oliver & kapris, Zeta (140 g )
  • 100 gfetaost
  • olivolja
  • vinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbröd- per person gärna surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.

  2. Halvera kycklingen och bryn runt om i het stekpanna i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg bitarna i en ugnssäker form. Tillsätt löken i pannan och pressa i vitlöken. Fräs ca 2 min. Tillsätt tomater, 1/2 msk vinäger, 2 tsk socker och 2 krm salt.

  3. Fördela ­tapenaden över kycklingen. Häll över tomatsåsen och tillaga mitt i ugn ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.

  4. Ta ut formen och smula över fetaosten. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?