Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 42g
Kolhydrater: 35g
Recept på kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta. Grytan passar också bra att servera till couscous, pasta eller ris.
Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.
Halvera kycklingen och bryn runt om i het stekpanna i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg bitarna i en ugnssäker form. Tillsätt löken i pannan och pressa i vitlöken. Fräs ca 2 min. Tillsätt tomater, 1/2 msk vinäger, 2 tsk socker och 2 krm salt.
Fördela tapenaden över kycklingen. Häll över tomatsåsen och tillaga mitt i ugn ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Ta ut formen och smula över fetaosten. Servera med bröd.