Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i röd curry med nötter

Kryddig LCHF-rätt med inspiration från Asien. Ett bra alternativ om man vill ha en mindre mängd kolhydrater är att välja hasselnötter istället för jordnötter till denna smakrika rätt.

Kyckling i röd curry med nötter
Kyckling i röd curry med nötter
Kyckling i röd curry med nötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 gkyckling- lårfiléer av
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1röd paprika
  • 1röd lök
  • 1 tskröd currypasta
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlkycklingbuljong
  • 2 dlkokosgrädde
  • 4 msknötter- fint mixade, jordnötter eller hasselnötter
  • salt
  • 1 dljordnötter- eller hasselnötter att strö över
  • smör- till stekning

Blomkålsris

  • 0,5blomkål
  • 4 kvistarbladpersilja
  • 1 litetkoriander- knippe
  • 4limeklyftor

Gör så här

  1. Dela varje lårfilé i två bitar.

  2. Stek bitarna i smör i en het panna.

  3. Lägg över filébitarna i en skål och strö över de torra kryddorna.

  4. Strimla löken, skär paprika i bitar och stek med den röda currypastan.

  5. Flytta över kycklingen och tillsätt alla ingredienser. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Strö över hela nötter.

  6. Riv blomkålen fint.

  7. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i blomkålen och koka upp och sjud två till tre minuter. Häll av vattnet.

  8. Servering: Servera kycklinggrytan med blomkålsris, persilja, koriander och lime.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök