Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i pesto

Denna rätt kom till när Tina lite oplanerat skulle bjuda grannarna på middag. Kyckling fanns i frysen och burkar med oliver, pesto och tomater i kylen. Rätten gjorde succé hos grannarna.

Kyckling i pestoKyckling i pestoKyckling i pesto

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 10tomater- marinerade soltorkade
  • 15oliver- gröna
  • 100 gfetaost
  • 0,5 dlpesto- gärna med chili
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.

  2. Strimla tomaterna och skiva oliverna. Strö tomater, oliver och smulad fetaost över kycklingen. Blanda pesto och grädde och häll över kycklingen.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingens innertemperatur är 70°.

  4. Servera med kokt, pressad potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?