Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i marsalasås med soltorkade tomater och karljohanssvamp

Underbart god kyckling som kokar klart i krämig marsalasås. De soltorkade tomaterna ger extra smak. En helgfavorit för hela familjen!

Kyckling i marsalasås med soltorkade tomater och karljohanssvampKyckling i marsalasås med soltorkade tomater och karljohanssvampKyckling i marsalasås med soltorkade tomater och karljohanssvamp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 30 gkarljohansvamp- torkad
  • 6 dlvatten
  • 2bananschalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 25 gsmör
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlmarsalavin- sött
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 3 mskkycklingfond- konc
  • 2 mskdijonsenap
  • 12soltorkade tomater- marinerade  (150 g)
  • 1 krukabladpersilja

Tillbehör

  • smashad potatis- se recept
  • zucchinisallad- se recept

Gör så här

  1. Lägg svampen i vattnet. Låt stå och svälla ca 1 timme. Häll av svampen men spara vattnet. Sila därefter vattnet genom ett kaffefilter för att få bort eventuellt grus.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Panera kycklingen runt om i mjöl, skaka av överflödigt mjöl. Hetta upp smör och olja i en panna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.

  4. Tillsätt lök och vitlök och stek dem mjuka i pannan på medelvärme. Rör i svampen och låt fräsa med ca 3 min.

  5. Häll i vinet och låt koka ihop ca 2 min. Sänk värmen och rör i svampvattnet, grädde, fond och senap. Låt sjuda ca 5 min.

  6. Lägg i kyckling och tomater och sjud ca 7 min, tills kycklingen är genomkokt.

  7. Repa och finhacka persiljan och strö den över kycklingen. Servera med smashad parmesanpotatis och zucchinisallad.

Vad tyckte du om receptet?