Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart god kyckling som kokar klart i krämig marsalasås. De soltorkade tomaterna ger extra smak. En helgfavorit för hela familjen!
Lägg svampen i vattnet. Låt stå och svälla ca 1 timme. Häll av svampen men spara vattnet. Sila därefter vattnet genom ett kaffefilter för att få bort eventuellt grus.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Panera kycklingen runt om i mjöl, skaka av överflödigt mjöl. Hetta upp smör och olja i en panna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg åt sidan.
Tillsätt lök och vitlök och stek dem mjuka i pannan på medelvärme. Rör i svampen och låt fräsa med ca 3 min.
Häll i vinet och låt koka ihop ca 2 min. Sänk värmen och rör i svampvattnet, grädde, fond och senap. Låt sjuda ca 5 min.
Lägg i kyckling och tomater och sjud ca 7 min, tills kycklingen är genomkokt.
Repa och finhacka persiljan och strö den över kycklingen. Servera med smashad parmesanpotatis och zucchinisallad.