Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kycklingen kan snabbmarineras 1 timme men får mer smak om den ligger i marinaden över natten.
Marinaden: Skölj apelsinen och skala den med potatisskalare. Pressa ut saften. Lägg skal och saft i en kastrull. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken. och blanda ner det i kastrullen.
Tillsätt honung, soja, konjak, vatten, kanelstång och stjärnanis. Låt sjuda 20 min. Låt kallna.
Skölj och torka kycklingfiléerna. Lägg dem i en plastpåse och häll över marinaden. Lägg i kylen minst 1 timme.
Hetta upp en wok eller stekpanna. Häll i olja. Lyft upp kycklingen ur marinaden (som sparas) och bryn kycklingfiléerna snabbt runt om. Tillsätt marinaden och låt sjuda under lock ca 10 min till 68° innertemperatur.
Ta upp kycklingen och skär den i skivor. Servera med skyn och jasminris.