Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i kryddig sås

Kycklingen kan snabbmarineras 1 timme men får mer smak om den ligger i marinaden över natten. 

Kyckling i kryddig såsKyckling i kryddig såsKyckling i kryddig sås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (ca 600 g)
  • 1 mskjordnötsolja

Marinad

  • 1apelsin
  • 1ingefära- färsk (ca 30 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskhonung
  • 0,5 dljapansk soja
  • 0,5 dlkonjak
  • 0,5 dlvatten
  • 1kanelstång
  • 4stjärnanis

tillbehör

  • romansallad
  • jasminris

Gör så här

  1. Marinaden: Skölj apelsinen och skala den med potatisskalare. Pressa ut saften. Lägg skal och saft i en kastrull. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken. och blanda ner det i kastrullen.

  2. Tillsätt honung, soja, konjak,  vatten, kanelstång och stjärnanis. Låt sjuda 20 min. Låt kallna.

  3. Skölj och torka kycklingfiléerna. Lägg dem i en plastpåse och häll över marinaden. Lägg i kylen minst 1 timme.

  4. Hetta upp en wok eller stekpanna. Häll i olja. Lyft upp kycklingen ur marinaden (som sparas) och bryn kycklingfiléerna snabbt runt om. Tillsätt  marinaden och låt sjuda under lock ca 10 min till 68° innertemperatur.

  5. Ta upp kycklingen och skär den i skivor. Servera med skyn och jasminris.

Vad tyckte du om receptet?