Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i krämig ratatouille

Recept på kyckling i krämig ratatouille. Här har ratatouillen fått extra krämighet av smaksatt crème fraiche. Kyckling ger också god smak till såsen, när den får koka med en stund.

Kyckling i krämig ratatouille
Kyckling i krämig ratatouille
Kyckling i krämig ratatouille
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 1 mskrosmarin- finhackad + 1 msk
  • 1 tsktimjan- + 1 tsk
  • 1aubergine
  • 2paprikor- gärna gul och röd
  • 1gul lök
  • 2 msktomatpuré
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 1 dlcrème fraiche- smaksatt med t ex franska örter, soltorkad tomat eller saffran och tomat
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis- kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Skär kycklinglåren i mindre bitar om de är stora. Krydda dem med 1 msk rosmarin, 1 tsk timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i 1 msk smör ca 5 min på varje sida tills de fått fin färg.

  2. Ansa och skär auberginen i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  3. Stek grönsakerna i 2 msk olja ca 5 min tills allt är välstekt. Blanda ner 1 msk rosmarin, 1 tsk timjan och tomatpuré. Skala och pressa över vitlöken. Häll på krossade tomater och crème fraiche och låt koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och sjud under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt.

  4. Servera kycklingen med kokt färskpotatis och sallad. 

Vad tyckte du om receptet?