Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i krämig panang-curry med sparrisbroccoli

Kycklinglårfiléerna blir extra saftiga när de får koka i en sås. Limeblad finns i frysdisken i välsorterade matbutiker och i butiker som är specialiserade på råvaror från Asien.

Kyckling i krämig panang-curry med sparrisbroccoli
Kyckling i krämig panang-curry med sparrisbroccoli
Kyckling i krämig panang-curry med sparrisbroccoli
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé- med skinn, ekologisk
  • 1 mskrapsolja
  • 2 mskcurrypasta- panang, eller röd currypasta, Aroy D
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 2 dlvatten
  • 1 tskströsocker
  • 1hönsbuljongtärning
  • 6limeblad- frysta, tinade
  • 1 mskasiatisk fisksås
  • 200 gsparrisbroccoli
  • 50 gsalladslök

Tillbehör

  • basmatiris
  • limeklyftor
  • soja- ljus, thailändsk eller japansk

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från kycklingen och skär kycklingen i mindre bitar.

  2. Bryn kycklingbitarna runtom i olja en het stekpanna i ca 5 min. Tillsätt currypastan och låt fräsa med i ca 1 min. Rör i kokosmjölk, vatten, socker, buljongtärning, limeblad och fisksås. Låt sjuda utan lock i ca 5 min.

  3. Strimla broccolistammen och strö stam och broccolibuketter över grytan. Strimla salladslöken och strö den över. Sätt på locket och låt broccoli och lök ånga i ca 3 min.

  4. Servera grytan med ris, limeklyftor och soja.

Vad tyckte du om receptet?