Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes

Recept på kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes. Kyckling kan ersättas med till exempel quorn eller oumph om du vill göra rätten vegetarisk. Byt också ut buljongen.

Kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes
Kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes
Kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes
Recept på kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 50 gingefära- färsk
  • 1 mskolivolja- 2 msk + 2 msk
  • 1 mskcurry
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 burkkokosmjölk- (400 g)
  • 2 dlvatten- -3 dl
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1aubergine
  • 300 gblomkål
  • 600 gkycklingfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 70 gbabyspenat
  • 250 gvindruvor- röda, kärnfria
  • 1 dlkokosflakes

Tillbehör

  • 3 dlris- rött

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran.

  2. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt ingefära, curry och senapsfrön och låt fräsa med ca 2 min. Vispa ner kokosmjölk, vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 5 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Blanda grönsakerna med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.

  4. Tärna kycklingen. Bryn runt om i 2 msk olja i en het stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Häll såsen i pannan. Koka ca 2 min och vänd ner spenaten. Toppa med druvor och kokos.

  5. Servera kycklinggrytan med rostade grönsaker och ris.

Vad tyckte du om receptet?