Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kyckling i kokoscurry med druvor och kokosflakes. Kyckling kan ersättas med till exempel quorn eller oumph om du vill göra rätten vegetarisk. Byt också ut buljongen.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran.
Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt ingefära, curry och senapsfrön och låt fräsa med ca 2 min. Vispa ner kokosmjölk, vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 5 min.
Sätt ugnen på 250°. Skär auberginen i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Blanda grönsakerna med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
Tärna kycklingen. Bryn runt om i 2 msk olja i en het stekpanna ca 3 min. Krydda med salt och peppar. Häll såsen i pannan. Koka ca 2 min och vänd ner spenaten. Toppa med druvor och kokos.
Servera kycklinggrytan med rostade grönsaker och ris.