Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grön currypasta kan vara stark, så smaka dig fram till rätt mängd så att det passar just dina smaklökar. Här är ett gott recept på kyckling i grön currysås som blir en härlig middag serverad med ris.
Skär kycklingköttet i tunna skivor tvärs över köttfibrerna.
Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i köttet. Koka upp och sjud tre minuter. Sila av vattnet.
Ta bort stjälkarna från auberginerna. Koka upp vatten, 1 tsk olja och vinäger i en kastrull och koka auberginerna tre minuter. Lyft upp dem ur vattnet och lägg i kallt vatten för att kallna. Låt rinna av. Dela dem i fyra delar.
Fräs grön currypasta i en gryta med 2 msk rapsolja på medelvärme, två minuter. Tillsätt kokosmjölk, lite i taget. Därefter kycklingkött och aubergine och låt grytan bli het.
Krydda och smaka av med fisksås, palmsocker, kaffir limeblad, söt thaibasilika och skivad röd, spansk peppar. Servera med jasminris.
Recept från Mitt kök