Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i gräddsås

Kyckling och morötter i en mild gräddsås, smaksatt med balsamvinäger, är en perfekt rätt som uppskattas av både vuxna och barn.

Kyckling i gräddsåsKyckling i gräddsåsKyckling i gräddsås

Ingredienser

  • 4kycklingbröstfiléer
  • 2 mskolivolja
  • 4morötter
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyfta
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2 dlgrädde
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1basilika- färsk kruka

Tillbehör

  • sallad
  • ris- eller kokt potatis

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i små bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar och hacka vitlöken.

  2. Bryn kyckling tillsammans med vitlök i olja, lägg i morötter och lök och stek några minuter. Tillsätt vitt vin och grädde. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilika och strö över kycklingen. Servera med sallad och ris eller kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?