Styling: Elisabeth Johansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kyckling i gräddig citronsås. Citronen ger en frisk och god syra till den gräddiga såsen och de gröna oliverna ger extra smak och friskhet.
Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatisen med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
Skär kycklingfilén i bitar. Skala och hacka vitlöken. Stek kycklingen i 2 tsk olja i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 2 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Blanda grädde, citronsaft och buljongtärning i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min.
Hacka persiljan och blanda med citronskalet. Rör ner oliver i grytan. Strö persilja och citron över och servera med citronklyftor, potatis och sallad.
Styling: Elisabeth Johansson