Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling i currysås

Kyckling med curry är en snabblagad och god middag. Servera kycklingen med en riktigt god currysås. För snabb kyckling curry, använd grillad kyckling.

Kyckling i currysås
Kyckling i currysås
Kyckling i currysås

Ingredienser

  • 400 gkycklinglår- färska, benfria
  • 1gul lök- liten
  • 2kryddnejlikor
  • 1morot
  • 1rotselleri- bit
  • 1 lvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 tsksalt
  • 5vitpepparkorn
  • 1lagerblad

Sås

  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 2 tskcurry
  • 4 dlbuljong
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Tillbehör

  • ris- gärna basmati, kokt
  • tomater- med örtkryddor t ex dill och persilja

Gör så här

  1.  Skala löken och dela den i halvor. Stick i kryddnejlikorna. Skala och skiva morot och selleri och skär i bitar.

  2. Koka upp vatten, grönsaker och buljongtärning.

  3. Putsa kycklinglåren fria från fett och hinnor och lägg ner dem i koket. Tillsätt salt, peppar och lagerblad. Låt sjuda under lock i 20 min.

  4. Currysås: Skala och hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry. Det får inte ta färg, bara bli glansigt. Mät upp buljongen från kycklingkoket och tillsätt i lökfräset. Rör ut majsstärkelsen med ett par msk kallt vatten och tillsätt det i såsen under omrörning. Krydda och låt såsen koka upp.

  5. Servera kycklingen med sås och tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?