Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling, Gongbao

Kycklingfilé med mycket chili och starka kryddor.

Kyckling, GongbaoKyckling, GongbaoKyckling, Gongbao

Ingredienser

  • 350 gkycklingfilé
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskkinesiskt risvin- eller torr sherry
  • 2 tskpotatismjöl- utrörd i 1/2 msk vatten
  • 2 tskrapsolja- + 3 msk
  • ingefära- färsk 1 cm
  • 2vitlöksklyftor
  • 10salladslökar- bara det vita (50 g)
  • 510röda chilifrukter- torkade
  • 20sichuanpepparkorn
  • 1 mskchilibönpasta
  • 0,5 dljordnötter- osaltade

Sås

  • 1 tskkinesisk soja
  • 1,5 mskrisvinäger
  • 1,5 mskströsocker
  • 0,25 tärninghönsbuljong- smulad
  • 1,5 tskpotatismjöl
  • 2 mskvatten

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 1 1/2 cm stora tärningar. Lägg dem i en skål och tillsätt salt, risvin och potatismjöl blandat med vatten. Blanda väl och tillsätt 2 tsk olja.

  2. Skala och skär ingefära och vitlök i tunna skivor, skär salladslökarna och chilin i 2 cm bitar.

  3. Värm 3 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Fritera chilifrukterna tills de börjar bli bruna. Tillsätt sichuanpeppar och kyckling och woka ca 2 min. Tillsätt bönpasta, blanda väl och vänd ner salladslök, ingefära och vitlök.

  4. Blanda alla ingredienser till såsen i en liten skål. Häll såsen, i woken och rör om. Blanda väl och vänd ner jordnötterna. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?