Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugnsbakad kyckling fylld med ricotta, soltorkade tomater och grillad paprika. Servera med en sallad på vit sparris, oliver och cocktailtomater.
Ricottafylld kyckling: Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda, skär snitt (en ficka) längst med sidan i filéerna.
Skär tomaterna i små bitar och blanda med ricottan och saltet.
Skär fyra stora bitar av paprikan och lägg undan, skär resten i småbitar och blanda ner i ricottan.
Fyll snitten med ricottablandningen och lägg i en stor bit paprika i varje.
Linda två skivor skinka runt varje kyckling. Stek kycklingen runtom i olivolja eller smör tills de fått fin färg. Lägg över kycklingen i en ugnsfastform.
Sätt in kycklingen mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Gör under tiden salladen.
Sparrissallad: Stek sparrisen i smör eller olivolja, om de är tjocka så skala dem först.
Skölj och dela på salladen, och lägg upp på ett fat.
Lägg på sparris, kyckling, oliver och cocktailtomater. Lägg på basilika. Strö över flingsalt och peppar. Ringla över lite olivolja.
Recept från Mitt kök