Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kryddig kycklingrätt. När man tröttnat på sina vanliga smaker i köket kan det vara värt att lägga lite extra tid och omsorg för att hitta något nytt och spännande. Den kinesiska kryddan five spice är en sådan. Den hittas i större livsmedelsbutiker eller i butiker med asiatiska livsmedel.
Skär kycklinglåren i 3 bitar vardera. Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och vänd runt den så att den täcks av marinaden. Ställ in i kylen i ca 30 min eller längre. Kycklingen kan ligga i marinaden i ett dygn.
Sätt ugnen på 200°, gärna varmluft. Skrubba eller skala morötterna och skär dem i stavar. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord ugnssäker form.
Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och lägg dem i en smord ugnssäker form. Ställ in morötter och kyckling mitt i ugnen och tillaga i ca 30 min tills kycklingen är genomlagad och morötterna har fått fin färg.
Strimla salladslöken. Servera kyckling med morötter, ris eller matvete och skyn som bildas i formen från kycklingen. Strö över salladslök.