Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna currybas kan du blanda med t ex stekta kycklingbitar eller skållade skalade tomater i bitar och servera till kokt ris. Klasskisk god som kyckling med currysås.
Skala och finhacka lök och vitlök och lägg i en skål.
Mät upp och blanda ner i samma skål riven ingefära, fint krossad vitpeppar, nejlika, kardemumma, muskot, spiskummin, koriander, paprikapulver och gurkmeja.
Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök- och kryddblandningen ca 2 min. Blanda om väl. Tillsätt vatten, tamarindpasta och salt. Låt alltsammans puttra ca 10 min utan lock.
Vill du ha curryn med tomater kan du skålla, skala och skära fyra tomater i bitar. Blanda ner dem och låt dem puttra med ca 5 min. Servera med kokt ris och papadam.