Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pankopanerad kycklingfilé fylld med senap, ost och rökt skinka. Panko är ett japanskt ströbröd som ger en fin krispig yta till kycklingen.
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och koka pota- tisen mjuk i saltat vatten. Mosa med ballongvisp och vispa in mjölk och 3 msk smör till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Skär ett snitt i sidan av kycklingfilén och veckla ut filén så att den ligger platt på en skärbräda.
Bre på senap och lägg på ost och skinka. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vik ihop och fäst med tandpetare så att filén håller ihop.
Doppa filéerna i uppvispat ägg och panera i panko.
Stek gyllene och krispiga runtom i smör. Lägg på en plåt och låt steka klart i mitten av ugnen cirka 15 minuter. (Kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att skära i köttet och se om saften är klar och genomskinlig).
Sänk ned haricots verts i kokande saltat vatten cirka 4 minuter. Tillsätt ärterna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av och blanda med finhackad rödlök, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 msk olivolja. Salta och peppra. Blanda i rucola vid servering.
Servera kycklingen med mos och ärtsallad.
Recept från Mitt kök