Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling cashew korma  – recept på krämig gryta

Kyckling cashew korma är en mustig gryta som blir mjuk och krämig av kokosgrädde. Hela och stötta cashewnötter bidrar med konsistens och smak. Grytan blir bäst med kycklinglår som är saftiga och har mer smak.

Kyckling cashew korma  – recept på krämig grytaKyckling cashew korma  – recept på krämig grytaKyckling cashew korma  – recept på krämig gryta
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör- + 1 msk
  • 1grön chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2rödlökar
  • 1 mskgaram masala
  • 2 tskingefära- fint riven
  • 1 tskpaprikapulver
  • 0,5 dlcashewnötter- + 0,5 dl
  • 1 burkkokosgrädde- (400 g)
  • 2 msktomatpuré
  • 5myntablad
  • 5korianderblad
  • 2 dlyoghurt- naturell

Tillbehör

  • basmatiris
  • naanbröd

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn kycklingen runt om i 1 msk smör.

  2. Kärna ur, ta bort innerväggarna och finhacka chili. Skala och finstrimla vit- och rödlök.

  3. Ta upp kycklingköttet ur pannan. Fräs chili, vit- och rödlök ca 1 minut. Tillsätt 1 msk smör, garam masala, ingefära och paprikapulver och fräs på svag värme ca 1 minut.

  4. Stöt 1/2 dl cashewnötter i en mortel och rör ner dem i pannan. Tillsätt kokosgrädde och tomatpuré. Lägg ner de brynta kycklingbitarna och sjud grytan 10–15 min tills kycklingen är genomkokt.

  5. Strimla mynta- och korianderblad och strö över grytan. Ringla ner yoghurt strax före servering. Servera med basmatiris och gärna naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?