Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling- & broccolibollar med limeyoghurt

Pankosteka kyckling- och broccolibollar med limeyoghurt och quinoasallad. Dessa goda bollar passar varma som kalla. De går även bra att frysa in.

Kyckling- & broccolibollar med limeyoghurt
Kyckling- & broccolibollar med limeyoghurt
Kyckling- & broccolibollar med limeyoghurt
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 200 gbroccoli
  • 0,51röd chili- spansk
  • 1 litengul lök
  • 200 ghalloumi
  • 750 gkycklingfärs
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2ägg
  • 2,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • panko
  • rapsolja

Quinoasallad

  • 2 dlquinoa- vit
  • 4 dlkycklingbuljong- av tärning
  • 100 gsockerärter
  • 150 gsalladsmix
  • 1gurka
  • 12 knipporrädisor

Limeyoghurt

  • 4 dlturkisk yoghurt
  • 2lime- rivet skal
  • 1 mskhonung
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Lägg bitar av broccoli, urkärnad chili, skalad, delad lök och halloumi i bitar, i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt kycklingfärs, majsstärkelse, ägg, salt och peppar och kör till en jämn smet.

  2. Forma färsen till bollar och rulla dem i panko. Lägg dem på en bricka med smörpapper. Stek dem i omgångar, i en stekpanna med olja, cirka 5 minuter. Håll dem varma i ugnen.

  3. Koka sköljd quinoa i kycklingbuljong enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Blanda med strimlade sockerärter, skivad gurka och rädisor och fina blad av salladsmix. Lägg i serveringsskålar. Toppa med kyckling- och broccolibollarna och servera med limeyoghurt.

  4. Limeyoghurt: Blanda yoghurt med rivet limeskal och honung. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök