Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pankosteka kyckling- och broccolibollar med limeyoghurt och quinoasallad. Dessa goda bollar passar varma som kalla. De går även bra att frysa in.
Lägg bitar av broccoli, urkärnad chili, skalad, delad lök och halloumi i bitar, i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt kycklingfärs, majsstärkelse, ägg, salt och peppar och kör till en jämn smet.
Forma färsen till bollar och rulla dem i panko. Lägg dem på en bricka med smörpapper. Stek dem i omgångar, i en stekpanna med olja, cirka 5 minuter. Håll dem varma i ugnen.
Koka sköljd quinoa i kycklingbuljong enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Blanda med strimlade sockerärter, skivad gurka och rädisor och fina blad av salladsmix. Lägg i serveringsskålar. Toppa med kyckling- och broccolibollarna och servera med limeyoghurt.
Limeyoghurt: Blanda yoghurt med rivet limeskal och honung. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Mitt kök