Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling i ugn är både gott och lättlagat. Laga kyckling och grönsaker tillsammans, det blir hur gott som helst! I den här rätten får kycklingen sällskap av citronrostad potatis, vitlök, paprika, kryddig chorizo och underbar, färsk salvia.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen. Blanda den med citronsaften i en bunke.
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg kycklingfiléer, paprika, oskalade vitlöksklyftor och örter i en smord långpanna. Salta, peppra, ringla över oljan och blanda runt. Lägg i potatisen lite här och där i pannan. Ringla över citronsaften som finns kvar i bunken. Sätt pannan i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd på kycklingen och blanda om grönsakerna 2 gånger under tiden.
Dra av skinnet på korven och skär den i tunna skivor. Fördela korven över grönsakerna och sätt pannan i mitten av ugnen cirka 5 minuter, eller tills allt är klart. Kycklingen är färdigstekt vid cirka 70 grader innertemperatur, använd gärna stektermometer.
Garnera med flingsalt och citronskal.
Recept från Mitt kök