Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kyckling à la provençale

Smaksätt kycklingen med en marinad av honung, soja och citronsaft och lägg på citronskal, rosmarin och lavendel. Sallad och ugnsrostad potatis passar bra till den här läckra rätten.

Kyckling à la provençale
Kyckling à la provençale
Kyckling à la provençale
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1gårdskyckling
  • 2 msksmör- mjukt
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 msksoja- kinesisk
  • 1citron- skal och saft
  • 3 kvistarrosmarin
  • 3 kvistarlavendel- eller 2 tsk torkad
  • flingsalt

Ugnsrostad potatis

  • 600 gpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 4vitlöksklyftor
  • rosmarin- eller timjan
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Smörj in kycklingen med smöret. Salta och peppra. Sätt in kycklingen i ugnen i 30 minuter.

  3. Rör ihop en marinad med honung, soja och 1 matsked citronsaft (tvätta och skala citronen). Pensla kycklingen med hälften av marinaden. Lägg på citronskal, rosmarin och lavendel. Sätt tillbaka kycklingen i ugnen igen i 25 minuter.

  4. Ta ut kycklingen och pensla med marinaden. Sätt tillbaka i ugnen i 5–10 minuter. Om det finns marinad kvar pensla ytterligare en gång. Strö över flingsalt och svartpeppar.

  5. Ugnsrostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader.

  6. Dela potatisarna på hälften. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Skala vitlöken och lägg på potatisen. Strö över rosmarin eller timjan.

  7. Rosta potatisen i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut potatisen och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Aioli är också gott till - recept hittar du här!

Recept från Mitt kök