Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kvittenmarmelad

Recept på kvittenmarmelad. Kvitten tillhör rosväxterna och de små hårda frukterna används främst till att koka gelé och marmelad. Smaken påminner lite om aprikoser.

Kvittenmarmelad
Kvittenmarmelad
Kvittenmarmelad

Ingredienser

  • 4kvittenfrukter- (ca 800 g)
  • 1citron- , saften
  • 3 mskvatten
  • 6 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Skala och kärna ur kvittenfrukterna och skär dem i tärningar. Lägg frukten i en kastrull och häll över citronsaft och vatten. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 15 min.

  2. Tillsätt syltsocker och låt koka ca 2 min. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och låt kallna.

    Foto: Joel Wåreus

    Marmelad till kvittostar

Vad tyckte du om receptet?