Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kvarg med stekt äpple och rostad havre

Nystekta äppelklyftor med kanel i kall och krämig kvargyoghurt passar bra när blodsockret dalar. Extra gott blir det med topping av rostad havre. Protein- och fiberrikt så det förslår.

Kvarg med stekt äpple och rostad havre
Kvarg med stekt äpple och rostad havre
Kvarg med stekt äpple och rostad havre
Wolfgang Kleinschmidt

Stekta äpplen

  • 4äpplen
  • 2 tskrapsolja
  • 1 tskkanel- malen

Rostad havre

  • 2 dlfiberhavregryn
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 tskkanel- malen

Tillbehör

  • 8 dlyoghurt- eller naturell kvarg
  • 2 krmvaniljpulver- (ej vaniljsocker)
  • 2 mskrussin

Gör så här

  1. Skär äpplena i klyftor.

  2. Stek klyftorna i en teflonpanna. Ringla på olja och kanel.

  3. Rosta grynen i en stekpanna och tillsätt olja, honung och kanel.

  4. Blanda yoghurtkvargen med vaniljpulvret.

  5. Häll upp yoghurtkvargen i skålar. Lägg i äppelklyftor, strö över havregryn och russin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök