Prova gärna: Nässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmussla
Tips: baka och förvara kuvertbröden i plastpåse och värm dem strax innan serveringen.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett gott bröd som passar som tillbehör till olika soppor.
Mixa mjöl och smör smuligt. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt uppvispat ägg, salt och honung. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, cirka 1 timme.
Dela degen i två delar och kalva ut varje del till en avlång platta, cirka 25 x 45 centimeter. Pensla ytan med rumsvarmt smör. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Vänd skarven nedåt. Skär dem i 4 centimeter breda bitar och lägg i smorda muffinsplåtar. Låt jäsa under bakduk, cirka 45 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med sesamfrön eller vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Serveras ljumma till soppan.
Prova gärna: Nässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmussla
Tips: baka och förvara kuvertbröden i plastpåse och värm dem strax innan serveringen.
Recept från Mitt kök