Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kuvertbröd med sesamfrön

Ett gott bröd som passar som tillbehör till olika soppor.

Kuvertbröd med sesamfrönKuvertbröd med sesamfrönKuvertbröd med sesamfrön
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 8,25 dlvetemjöl- 500 g, ca
  • 100 gsmör
  • 30 gjäst
  • 3 dlmjölk- kall,3 %
  • 1ägg
  • 2 tskhonung
  • 1 tsksalt

Till pensling

  • 50 gsmör- rumsvarmt

Till garnering

  • 1ägg
  • sesamfrön- eller vallmofrön

Gör så här

  1. Mixa mjöl och smör smuligt. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt uppvispat ägg, salt och honung. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, cirka 1 timme.

  2. Dela degen i två delar och kalva ut varje del till en avlång platta, cirka 25 x 45 centimeter. Pensla ytan med rumsvarmt smör. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Vänd skarven nedåt. Skär dem i 4 centimeter breda bitar och lägg i smorda muffinsplåtar. Låt jäsa under bakduk, cirka 45 minuter.

  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och garnera med sesamfrön eller vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Serveras ljumma till soppan.

Vad tyckte du om receptet?

Prova gärna: Nässelsoppa med fänkål & halstrad pilgrimsmussla

Tips: baka och förvara kuvertbröden i plastpåse och värm dem strax innan serveringen.

Recept från Mitt kök