Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kuvertbröd - recept toppat med ost

Små eleganta bröd med valnötter och ost på toppen passar extra bra till grillat kött.

Kuvertbröd - recept toppat med ost
Kuvertbröd - recept toppat med ost
Kuvertbröd - recept toppat med ost
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3,5 dlfilmjölk
  • 1 msksirap- ljus
  • 0,75 dlrapsolja
  • 9 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskrapsolja
  • 1ägg
  • 1 dlost- riven
  • 2 mskvalnötter- hackade

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål. Värm filmjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.

  2. Tillsätt sirap, olja och mjöl blandat med bikarbonat och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa täckt med plastfolie i 1 timme.

  3. Ta upp på mjölat bakbord, kavla ut till en platta, 50 x 40 centimeter. Pensla med olja, skär i 5 centimeter breda remsor.

  4. Lägg 5 remsor ovanpå varandra och skär varje hög i 8 fyrkanter. Ställ dem på högkant i muffinsformar som står i muffinsbleck.

  5. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och hackade nötter. Grädda i 225 grader, 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök