Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kuvertbröd med basilikasmör

Recept på vackra kuvertbröd där basilikasmöret redan finns inbakat. Kan bakas ut och sedan frysas in, baka av strax före servering.

Kuvertbröd med basilikasmör
Kuvertbröd med basilikasmör
Kuvertbröd med basilikasmör
Foto: Per-Magnus Persson

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten- (37°)
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tsksalt
  • 67 dlvetemjöl- (360-420 g)

Fyllning

  • 50 gsmör
  • 2 dlbasilika- hackad
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 2 tskflingsalt

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • 2 mskvallmofrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen 6-7 min i maskin eller 10 min för hand.

  2. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.

  3. Fyllning: Mixa smöret med basilika och citronskal.

  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bred smöret på degplattan. Rulla samman som en rulltårta och skär rullen i 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Vad tyckte du om receptet?