Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kuvertbröd i muffinsplåt

Recept på läckra kuvertbröd i form av rosor som är fina att servera till en soppa eller förrätt.

Kuvertbröd i muffinsplåt
Kuvertbröd i muffinsplåt
Kuvertbröd i muffinsplåt
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 5,5 dlvetemjöl
  • 50 gjäst
  • 100 gsmör
  • 1 mskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 1ägg
  • 1 dlmjölk

Till pensling och garnering

  • 1ägg
  • vallmofrön- blå och vita

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smulad jäst, skivat smör, socker och salt i en bunke.
 Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ner det. Bearbeta till en jämn deg med elvispens degkrokar eller i matberedare med plastkniven monterad. Låt degen vila, cirka 10 minuter.

  2. Smörj formarna i en muffinsplåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en kvadrat, cirka 32x50 cm. Tryck ut 72 rundlar med ett mått, 4 cm i diameter. Pensla eller spraya rundlarna med vatten. Lägg dem sex och sex i en rad, lite omlott. Rulla samman till rosor. Lägg dem i den smorda muffinsplåten. Täck över med ett fuktigt smörpapper och plasta. Ställ plåten i kylen över natten.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort smörpapper och plast. Låt stå minst 20 minuter i rumstemperatur. Pensla rosorna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 minuter. Låt kuvertbröden svalna på bakgaller.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök