Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kungskrabba med yuzumajonnäs

Kungskrabba med yuzumajonnäs är ett lyxigt inslag på buffébordet.

Kungskrabba med yuzumajonnäsKungskrabba med yuzumajonnäsKungskrabba med yuzumajonnäs
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 500 gkungskrabbsben

Yuzumajonnäs

  • 1äggula
  • 1 mskyuzu
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 2 krukorkoriander
  • flingsalt

Gör så här

  1. Klipp upp krabbenen på längden och plocka försiktigt ut köttet. Skär köttet i munsbitar och låt stå i kylen till servering.

  2. Yuzumajonnäs: Mixa äggula och yuzu med mixerstav. Tillsätt oljan, lite i taget, och mixa till en slät majonnäs. Krydda med salt.

  3. Koka upp vatten i en kastrull. Skär av koriandern och doppa bara stjälkarna 2–3 sekunder i vattnet. Doppa dem sedan i kallt vatten.

  4. Linda några korianderstjälkar runt krabbitarna. Lägg bitarna på ett fat och droppa majonnäs runt om. Strö över flingsalt. Servera.

Vad tyckte du om receptet?