Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kungskrabba med misorisotto. Misopasta ingår i misosoppa och ger den speciella umamismaken. Finns att köpa i asiatiska butiker eller i välsorterade mataffärer.
Lägg sojabönorna i vatten och låt dem tina. Klipp upp krabbskalet och plocka försiktigt ut köttet. Skär det i mindre bitar.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba jordärtskockorna noggrant och skär dem i 2 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och blanda med 2 msk olja. Krydda med 1 tsk flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Ta ut plåten och lägg svampen bredvid. Ringla över 2 msk olja och krydda med 1 tsk flingsalt. Tillaga ytterligare ca 10 min.
Risotto: Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en kastrull ca 3 min. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt buljongen i omgångar under omrörning och koka tills riset är mjukt, ca 20 min.
Ta från värmen, rör ner misopasta, parmesan och peppar. Späd ev med mer buljong, risotton ska vara krämig, nästan lös.
Sallad: Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda med citronsaft, olja och flingsalt.
Bryn smöret tills färgen är mörkt brun och det doftar nötigt. Ta av från plattan, tillsätt krabbkött och bönor och värm ca 1 minut.
Fördela risotton i djupa tallrikar. Toppa med jordärtskocka och svamp, krabbkött och bönor. Ringla på lite av det brynta smöret och garnera med dill.