Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kungskrabba med citronvinägrett

Kungskrabba med citronvinägrett
Kungskrabba med citronvinägrett
Kungskrabba med citronvinägrett
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 stkungskrabba- fina bitar av klon, ca 10 cm klo/bit
  • 20 gkörvel- färsk,ca 2 msk hackade
  • 20 gdragon- färsk,ca 1 msk hackad
  • 2 stschalottenlök
  • 10 gchili- färsk,ca 1 cm
  • 1 dlolivolja
  • 1 stcitron

Gör så här

  1. Koka klorna 2 minuter i saltat vatten, kyl i kallt vatten.

  2. Klipp upp klorna i sidorna med sax, försiktigt så att du får fina filéer av krabban och att skalet går att använda till serveringen (se bild). Skär filébitarna i fina skivor.

  3. Hacka schalottenlök, chili och de färska örterna och blanda dessa med olivolja och saft från citronen.

  4. Lägg tillbaka krabbköttet i skalen och häll över olivoljeblandningen. Smaka till med salt, peppar och färska örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök